matematika ir jos žymioji istorija

Referatas, matematika
Darbo aprašymas
Kas yra matematika? Daugelis pasakytu, kad į šį klausimą ne taip jau sunku ir atsakyti. Jie tuoj imtų vardinti, kad matematika – tai aritmetika, algebra, geometrija. Tačiau jeigu paklaustume, kodėl būtent aritmetika ar geometrija yra matematika, jie sutriktų. Tad klausimas, kas yra matematika, nėra toks jau paprastas. O jei taip, tai pamėginkime pažiūrėti kaip atsakydavo žymiausi visų laikų pasaulio matematikai. Pagal vieną legendą, senovės graikų matematikas Pitagoras (V a. pr. m. e.) smalsuolį, kuris jį paklausė, kas yra matematika, taip sugėdino: "Kalbi graikiškai, o nežinai, kas yra matematika. Matematike, mathema, mathesis reiškia "žinojimą", "pažinimą". Šis žodis neturi kitos reikšmės". Kitam graikų išminčiui Platonui matematika tilpo geometrijos rėmuose. Gal todėl jis prie savo mokyklos – Akademijos durų ir pakabino reikalavimą: "Tegul čionai neįžengia tas, kas nemoka geometrijos". O ankstyvųjų viduramžių arabų mokslininkams matematika – tai al–džerb ir al–mukabala, t. y., algebra – visai priešinga antikos graikų pažiūroms.
juzas
2005-06-08 05:29:21
geras
  • Tipas
  • Kategorija
  • Atsisiuntimai
    262
  • Failo dydis
    31 KB
  • Įkeltas
    2004-11-21 05:32:43
Panašūs darbai
  • KLAIPĖDOS VERSLO IR TECHNOLOGIJŲ KOLEGIJA Darbe bus tiriami krepšinio komandų, žaidžiančių Eurolygoje, vidutiniškai praleistų taškų skaičiaus ir iškovotų pergalių skaičiaus ryšys. (APIMTIS 6PSL)

    Referatas, matematika
    2004-05-30 06:48:00
  • Pitagoro gyvenimas– legenda. Aprašyta, apie jo mokykla, priesakus, kitų mokslininkų nuomones ir apie matematikos pradmenis. Ka tyrinejo Pitagoras, jo speliojimai, "magiskieji skaiciai" ir kt. (APIMTIS 2PSL)

    Referatas, matematika
    2006-12-16 13:51:37
  • Vilniaus miesto pietinės vidurinės mokyklos 7a klasės mokinai.>>> Matematikos projektas iš temos: "Procentai. Šeimos ekonomika." Šiuo metu Lietuvoje yra apie dvidešimt mokesčių, tačiau skaičiuojant atlyginimą taikomi ...

    Referatas, matematika
    2004-04-05 12:15:31
Darbo atsisiuntimas
Siųskite SMS su tekstu TNG numeriu 1679 ir gauta kodą įrašykite langelį žemiau:
žinutės kaina € 1.00
Po pirmo panaudojimo, kodas galios dar 3 valandas.